theaskallevoldThea Elisabet Skallevold viser
FØRSTE REISEN
Pelle Wolden Ask viser 
UBU SUR LA BUTTE/UBU PÅ TØNNA


Kaféteater lørdag 6. mars kl. 14.00 og 16.00

Billetter: kr. 90, - (med TBs fordelskort kr 70, -)
Billettbestilling: 970 80 265 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Varighet: 40 minutter (Første reisen) + 20 minutter (Ubu på tønna)
Alder: fra 12 år

Mimeprogrammet Første Reisen er skapt av Thea Elisabeth Skallevold
Spiller: Thea Elisabeth Skallevold
Komponist og musiker: Ivo Saint

Ubu på tønna er basert på Alfred Jarrys dukketeaterstykke fra 1998
Regi og framføring: Pelle Ask

Thea Elisabeth Skallevold er fra Tønsberg, men går 3. og siste år på mimeutdanFørste rerisenningen ved Teaterhögskolan i Stockholm. Mimeprogrammet Første reisen er Theas selvstendige eksamensarbeide. Hun har funnet fram en amerikakoffert og en mormors brev – det blir utgangspunkt og hjelpemidler for å framstille fragmenter fra en kvinnes historie. Gjennom dans, mime og musikk møter publikum en fortelling om havet og om grenser, lengsel, storm og skipbrudd, inspirert av formødrenes liv.

Den franske teatermannen Alfred Jarry skrev dukketeaterstykke Ubu sur la butte i 1898. To år tidligere hadde han vakt furore og skandale med teaterfore stil ling en Ubu Roi/Kong Ubu der skuespillerne ble tvunget til å oppføre seg som dukker. Nå snur Pelle Ask opp ned på Jarrys intensjoner og trer inn som mimespiller i dukke teaterteksten.

Pelle Wolden Ask har deltatt i alle Kattas store oppsetninger Ariel, Presten og hans tjener Balda, Grå Gubber og Grå Gubber spiller HAMLET. Pelle er en god figurspiller, men egentlig er det mimespiller han er, utdannet ved L´ecole Internationale de Mimodrame de Paris Marcel Marceau. Til sommeren spiller Pellle Askeledden og Thea prinsessen i Kattas store eventyrsatsning Askeladden og de 100 hjelperne.