N L perVi2 jpg flash frame916 x 684

 

Brageteateret og Teater Ibsen viser:

NÅ LØPER VI!
Flyktningebarnas opplevelser på scenen

20. februar kl. 19:00

Billetter på TicketCo: Nå løper vi 

Stykket er høyaktuelt da det tar for seg små barns opplevelse av å være på flukt fra krig. Skuespillerne i forestillingen er søskenparet Sara og Buzhan Baban, og historien de forteller er deres egen.

Buzhan: Og Gud, vi så ham, han løftet armen og ropte: Nå løper dere! for ulvene er her og ørnene er her og de er raske og ville men dere skal alltid være raskere og dere skal aldri bli trette. Og du, husker du Sara, du løftet hodet og du sang, høyt, og Pappa holdt meg tettere og han ropte Ikke enda, ikke enda og fjellet slang lyden tilbake. 

Sara: Men vi var ikke de eneste som løp, skrekken blant befolkningen i Irakisk Kurdistan øker, det skal ingenting til for å bli kastet i fengsel, hele familier blir tatt og drept, barn også. Panikken brer seg. Fler og fler flykter.


- Fra Nå løper vi

I 1986 flykter åtte år gamle Sara og tre år gamle Buzhan fra sitt hjem i irakisk Kurdistan.
Saddam Hussein har erklært Kurdistan for «forbudt område», soldatene skyter på alt som rører seg. I løpet av seks måneder er omkring hundre tusen mennesker drept, mange med gass og kjemiske våpen. Tolv byer og tre tusen landsbyer ble rasert i bombeangrep, kurderne flykter som gale og til sammen en og en halv million kurdere flykter fra Irak i denne perioden. Søskenparet er på flukt i åtte år, gjennom Iran og Pakistan, før de får asyl i Norge, de vokser opp i Tønsberg og begge utdanner seg til skuespillere.

I denne høyst aktuelle forestillingen framstiller Sara og Buzhan sin dramatiske historie med humor og musikalitet. Konsekvensene av Saddam Husseins regime og USA´s påfølgende invasjon er på ingen måte over. Regi: Pia Maria Roll

Nå løper vi er co-produsert med Brageteatret og Teater Ibsen, og er støttet av SceSam og Norsk Kulturråd.

Den passer for alle over 10 år.
Maks 100 publikummere pr. forestilling.