krigen plakatTeaterNova  og Pharos Produksjoner viser
KRIGEN
et musikkteaterstykke basert på en bok av Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus

Lukket premiere Papirhuset Teater Torsdag 10.nov. kl. 18.00

Forestillinger søndag 13. nov. kl. 14.00 og 18.00
(Billetter kan bestilles til søndagsforestillingen på sms 97757873 eller kjøpes i døra for kr. 100,-)Regi: Simone Thiis
Manus: Tiril Pharo og Simone Thiis
Koreografi: SIgrid Edvardsson
Komposisjon: Andreas Lyngstad
Scenografi/Kostymedesign: Mari Hesjedal

Skuespillere:
Thea Borring Lande
Anders Gjønnes
Torol Pharo
Bartosz SIwek
Ilona Kolejda-Sgiet

 

I Ingas koselige familie endrer alt seg når Krigen flytter inn i huset. Foreldrene har alltid blitt venner igjen etter litt småkrangling, men en dag blir de ikke det. De flytter fra hverandre og skal skilles. Inga, ni år og småsøsknene hennes må flytte mellom de to hjemmene som flyktninger. De blir spioner hjelpere og soldater i foreldrenes krig. Kan freden noen gang komme igjen? For Inga føles det ikke sånn. Inni henne vokser et hull seg større og større..

En gruppe på fem skuespillere forteller den alvorlige historien med et lekent fysisk uttrykk. Såre melodier sunget og spilt på piano, trekkspill og fiolin gir assosiasjoner til reisende folk, barneleker og folkemusikk.

Forestillingen er en samproduksjon mellom Teater Nova fra Vestfold, Pharos Produksjoner fra Østfold og H.C. Andersen Theater i Lublin, Polen.

Forestillingen er en del av litteraturuken i Vestfold.

Forestillingen er støttet av: Vestfold Fylkeskommune, Fritt Ord, Tønsberg kommune, Spenn.no, Fond for utøvende kunstnere, Papirhuset Teater, Litteraturuken i Vestfold og Teater Ibsen.