oz-plakatSjøbodteatret viser
DEN FANTASTISKE TROLLMANNEN FRA OZ
basert på boken av Lyman Frank Baum, filmen fra 1937
og filmen ”The Wiz” fra 1978.
SPILLESTED: STØPERIET
Première fredag 20.5 kl 18.00
Lørdag 21.5 kl 14.00 og 18.00
Søndag 22.5 kl 14.00 og 18.00
Manuskript og regi: Heidi Germann
Billetter kr. 50 for barn og kr. 100 for voksne
Billettbestilling på 907 13 055
Passer fra 5 år | Ca 80 min inkl. pause
For skoler og barnehager mandag 23.mai kl. 10.00 og 12.00 (kr. 30)
Den klassiske historien vi kjenner til i Trollmannen fra OZ har flyttet litt på seg, nå skjer alt i og rundt Tønsberg by. På en måte er det en by vi kjenner, på en annen måte er den litt ny. Og Dorothy må på en reise i seg selv, for å finne ut hvem hun er.

En ungdomsskoleklasse kommer inn i et stort lokale i Tønsberg. De skal lage elevball. Men akkurat da kjøper en investor stedet, og ungdommene må finne et annet sted å møtes. Ikke lenge etter dette blir den unge jenta Dorothy feid med av en magisk tornado, og havner i Munchkinland, et sted i landet OZ. Det ligner mye på Tønsberg, men er ikke det. Her er skatere, noen snille hekser og noen slemme. (Dorothy kommer til å drepe den ene, men det er et uhell – og hun var veldig ond). Dorothy arver den onde heksens magiske sko, og tar fatt på en spennende reise gjennom Oz, for å finne den fantastiske trollmannen som kan hjelpe henne å komme hjem. Underveis møter hun alle de kjente figurene fra ”Trollmannen fra Oz”; Fugleskremselet som ikke har noen hjerne, Blikkmannen, som ikke har noe hjerte, og Løven uten mot. Hun møter apekattene til den onde heksa også. Og mange rare mennesker i Smaragdbyen der trollmannen bor.

Sjøbodteatret samarbeider denne gangen med Studio Future (Z) v/Petter Solvang, dansestudioet som holder til i nabolokalene til Papirhuset Teater. Det blir en forestilling med dans, skateboardtriksing, musikk og sang. Manuset av Heidi Germann er laget i samarbeid med skuespillerne.
 
oz5lav oz8lav oz10lav oz11lav oz3lav oz12lav oz13lav