plakat_nestenvoksen_h11SJØBODTEATRET NESTEN VOKSEN PRESENTER:

DEN SKALLEDE SANGERINNE og FROKOST I DET GRØNNE

Torsdag 11.nov kl.18.00 (Premiere)
Fredag 12.nov kl.18.00
Lørdag 13.nov kl.15.00
Søndag 15.nov kl.16.00
Billetter kan bestilles på tlf 907 13 055
eller i døra før forestilling
Pris: kr 80,-

 

Absurd, og morsomt ABSURDITETER: Sjøbodteatrets nesten-voksengruppe har valgt å sette absurde enaktere fra femti- og sekstitallets på repertoaret i høst. ...

Regissør: Olav Brathagen
Produsent: Lise Brandtsgård
Regiassisent: Beate Munck
Scenograf: Erik Rosenvinge


Den skallede sangerinnen

I Eugène Ionescos “Den skallede sangerinne” møter vi to ektepar, en hushjelp og en brannmann som konverserer høflig og er tilsynelatende normale. Innholdet i samtalen er derimot komplett meningsløst. Alle snakker forbi hverandre i en nonsensdialog der lyden av ordene har blitt viktigere enn innholdet. Det harseleres med borgerskapets konvensjoner, høflighetsfraser, vaner og gjentagelser. Ord og replikker er selvmotsigende eller tatt ut av sammenhengen. Det er ikke noe handling og dramaturgien er helt flat. Kanskje er det derfor at stykket er så usigelig morsomt? Det skapes i hvert fall en rekke absurde og komiske scener hvor det er tilstanden, eller måten rollefiguren er dømt til å leve på, som står i sentrum.

Fru Gyldenløv: Camilla Bjørk
Herr Gyldenløv: Andreas Restad
Fru Martinsen: Christina Lunder Føyn
Herr Martinsen: Eirik Hallert
Yvonne: Mona Storm Nilsen
Brannkonstabel: Kristoffer Brandt

Frokost i det grønne

Fernando Arrabals “Frokost i det grønne” tar oss med til krigen. Hvilken krig er ikke så nøye, da alle kriger er like idiotiske. Og det er også dette som står i sentrum for handlingen. Soldaten Zapo kjemper en krig som ingen forstår grunnen til (han har hørt noen rykter om grunnen, men det er bare løse rykter). Så kommer hans mor og far ut på slagmarken for å spise frokost…... Stykket har et klart pasifistisk budskap, men handler også om familieforhold, makt og status. Dramaturgien er ikke flat som i “Den skallede sangerinnen”, men den er spekket av hendelser og inntrykk som kan være ganske absurde, noe som passer veldig bra med tanke på hvor absurd krig egentlig er.

 

Zapo: Alexander Robert Dimmock
Far: Roar Sølversen
Mor: Lerke Sofie Bruun/Lucy Østmann
Zepo: Even Stokke
Sykepleiere: Nina Anisa Hauger og Aurora Frederikke Corneliusen Solvang