aladdin-plakatSjøbodteatret viser
ALADDIN OG DEN MAGISKE LAMPEN

Premiere torsdag 22. april kl 18.00
Foretilling fredag
23. april kl 18.00
Kaféteater lørdag 24. april kl. 13.00 og 16.00
Forestilling søndag 25.april kl 16.00
Skoleforestillinger mandag 26.april kl 10.00 og 12.00
Ekstraforestillinger torsdag 29.april kl.18.00
og fredag 30.april kl. 18.00

Passer for barn fra 4 år
Varighet: ca. 70 minutter inkl. pause.


Billetter: 50,- for barn og 100,- for voksne
Billettbestilling: 907 13 055

Sterke jenteroller på Papirhuset (tb.no, 23.04.1) TØNSBERG: – Vi hadde lyst på en teaterforestilling der jentene var mer enn til pynt.

Regi: Heidi Germann
Regiassistent: Madeleine Barosen Herholdt
Skuespillere: ungdom i alderen 10 – 17 år
Produsent: Lise Brandtsgård

Det kan hende at fattiggutten Aladdin er helten i historien om Aladdin og den magiske lampen. Men det kan hende at sultanens datter Yasmin er en helt også? Heltinne! Hun kjemper en vanskelig kamp mot tradisjon, forventninger og gamle regler.

I vår forestilling ligger humoren som et beskyttende lag rundt det alvorlige som vi har vanskelig for å ta opp: fattigdom, tvangsekteskap og maktsyke. Familieforestillingen har innslag av ”Bolly wood” og Tusen og en natt, og inneholder alt en god historie skal: Kampen mellom det gode og det onde, det dumme og det opplyste, hjerte og smerte og spenning.

En ond trollmann vil ned i en spesiell hule, for å hente en fantastisk magisk lampe. Hulen kan bare åpnes av den som bærer tegnet, og som er ren av hjerte. Tegnet; en ring, er det eneste av verdi den fattige moren til Aladdin eier. Og selv om Aladdin er en bråkmaker, latsabb og gategutt, er han faktisk ren av hjerte. Trollmannen Giafar lurer Aladdin ned i hulen, og forlater han der nede. Samtidig vil den mektige Sultanen gifte bort sin unge datter. Yasmin vil ikke inn i et tvangsekteskap. Hun føler seg for ung til å gifte seg, og hun ønsker å velge selv. Samtidig er Yasmin glad i sin far, hun er vant til å adlyde, og hun respekterer foreldrene. Yasmin må velge. Følge farens befaling om å gifte seg med en mann som er dobbelt så gammel som henne, eller bli utstøtt av familien. Aladdin og den magiske lampen kommer fra 1001 natt, og er et folkeeventyr fra Midtøsten.

Aladdingruppa

Skuespillere
Ada Aagre Pettersvold
Aurora W. Linchausen
Daniel Sørdalen
Eivind Bergsmyr Håkestad
Frida Barland
Frida Opsahl Rekvik
Idun Sarre Ramstad
Jenny Hasle Røyset
Jenny Mathilda Waage
Kine Rykkje-Hansen
Maren Bang Tøndevold
Mari Bø Trosterud
Mathias Kolstad
Mathias Steinnes Christoffersen
Silje Marie Baltezen
Tora Hotvedt Sundby