Statue i Belfast av forfatteren C.S. Lewis på vei inn i skapetSjøbodteatret viser VEIEN TIL NARNIA

Première torsdag 23.april kl. 18
fredag 24.april kl. 18
Lørdag 25.april kl. 14 og 16
Søndag 26.april kl. 16 og 18

For skoler og barnehager:
Mandag 27/4 kl. 10.00 og 12.00
Tirsdag 28/4 kl. 10.00 og 12.00
Målgruppe: fra 4 år
Varighet: ca. 70 minutter

Instruktør: Heidi Yvonne Germann
Produsent: Lise Brandtsgård
Gruppe: De minste, som er i aldersgruppen 11-13 år

Narnia neste for Sjøbodteateret (tb.no, 22.04.09) De unge teaterspirene i Sjøbodteateret både gruer seg og gleder seg til premieren. Mest det siste, egentlig. ...


Instruktøren Heidi Germann sier følgende om Veien til Narnia:

Fire barn evakueres fra London under 2 verdenskrig. I huset på landet står et veldig spesielt skap. Gjennom dette klesskapet finner Lucy veien til eventyrlandet Narnia. Etter hvert kommer søsknene dit også. Men onde krefter har erobret makten. Heksa Hvit har sittet på tronen i hundre år. I hundre år har det bare vært vinter i Narnia - men ingen jul. Sammen med løven Aslan samler barna alle gode krefter til motstand. Det blir en hard kamp, der barna må kjempe mot ytre fiender, men også mot sider ved seg selv.
Boken handler om den gamle kampen mellom Godt og Ondt. Den henter inspirasjon fra kristen tradisjon, men også fra gresk og norrøn mytologi. For her vrimler det av fantasiskapninger som fauner, dverger og kentaurer.

 


Clive Staples Lewis, ble født den 29. november 1898 i Belfast Nord-irland. Han kalte deg selv "Jack" allerede som liten gutt. Han vokste opp i Irland der han ofte så utover det grønne landskapet. Han var medlem av The Inklings, som var en slags litterær "diskusjonsklubb" som besto hovedsaklig av hans nære venner, blant dem J.R.R. Tolkien. Det har i senere år vært en økning i interessen for livet til denne markante forfatteren, og det har resultert i bl.a. flere biografier og en film fra 1993 kalt Shadowlands. Filmen handler om forholdet mellom Lewis og hans amerikanske fan, Joy Gresham, som ble hans kone sent i livet.

Lewis underviste ved Magdalen College i Oxford i nesten tretti år og ble etter hvert den første professoren innen middelalder- og renessanselitteratur ved Cambridge Universitetet.


deminste1

deminste2