frosset blå a5 Copy_2Thesbiteateret viser
FROSSET
av Bryony Lavery
 
Stykket spilles 9. – 13. mars
ons. - fre. & søn. kl. 19.00
OBS: Lørdag kl. 18.00
 
Billetter (kl. 12.00 - 16.00) tlf.: 97 62 55 21
og ved inngang én time før forestilling.
 
 
 
Frosset er et stykke modig dramatikk fylt av medfølelse, om sorg, hevn, tilgivelse og det å holde ut det uutholdelige.
Skuespillet er skrevet av den engelske dramatikeren Bryony Lavery, handlingen foregår i dagens England og forteller historien om forsvinningen til en ti år gammel jente – Rhona.
 
Stykket følger Rhonas mor (Nancy), som trekker seg inn i en tilstand av fastfrosset håp, og Rhonas drapsmann (Ralph) – en ensom ulv med en vanskelig fortid – gjennom årene som følger. Parallelt med dette, møter vi en amerikansk psykiater (Agnetha), som studerer årsakene til at mennesker begår forbrytelser av dette slaget, idet hun kommer til England for å undersøke Ralph og forelese om sin tese, som hun har kalt: “Seriedrap – en tilgivelig handling?”.
 
Tre liv knyttes sammen – og gradvis endrer karakterene seg og “tiner opp” etter hvert som de klarer å tilgi. Forestillingen tar opp temaer som emosjonell lammelse og tilgivelse.
 
Stykket ble første gang spilt i 1998 og har vunnet prestisjetunge priser og høstet en rekke lovord både i England og USA. Frosset er ikke tidligere vist i Norge.
 
Karakterene i stykket er basert på virkelige personer, og psykiaterens teori er basert på Dorothy Lewis’ forskning. Som en kuriositet kan det nevnes at Lewis var den siste personen som besøkte Ted Bundy før han ble henrettet i den elektriske stol. Frosset er en fortelling vi trenger å bli fortalt om og om igjen.
 
Stab:
Oversettelse Frank Lie
Kostymer Reni Engdal
Lysdesign/tekniker Thorstein Bryde
Lyddesign Morten Richter Jonsen
Rekvisitør/lydtekniker Beate Munck
Grafisk design Kari Halvorsen
Kasserer Lise Hauge Andersen
Produsent Thesbiteateret
Kioskansvar May Monica Fevang