Sjøbodteateret merteatertilbarn fargerSjøbodteatrets barne- og ungdomsgruppe har holdt på siden 1984 og driver teaterskole for over 80 barn og unge i alderen 10-18 år.

Sjøbodteatrets eget nettsted finner du på sjobodteatret.no

 

  

 teateribsenTeatret ble etablert i 1975 under navnet Telemark Teater. I 1991 ble navnet endret til Teater Ibsen. Fram mot slutten av 2010  var ærverdige Festiviteten i Skien fast spillested. Behovet for et mer funksjonelt teater gjorde flyttingen til nye lokaler til en  realitet i begynnelsen av 2011. Teateret holder nå midlertidig til i Unions gamle industrilokaler på Klosterøya i Skien. På 800m2 har vi lydavdeling, turnelager, lysavdeling, smie og metallverksted, distribusjon og materiallager, snekkerverksted og malersal. Til sammen utgjør det hele fem ganger så stor plass som i Festiviteten. Alle verksteder ligger på ett plan noe som gjør transport av for eksempel kulisser til og fra scenen mye lettere enn før.

Den første premieren på Klosterøya var 3. mars i 2011. Daværende kunstneriske leder Anders T. Andersen regisserte Henrik Ibsen stykket John Gabriel Borkman som åpningsforestilling.

 

thesbi logo

Thesbiteateret er en non-profitt teater, stiftet i Tønsberg i 1972. I 2012 feiret teatergruppen 40 års jubileum, noe som kvalifiserer til tittelen Norges eldste friteater. Thesbiteateret har produsert 120 produksjoner i løpet av sin levetid, noe som tilsvarer tre produksjoner hvert år.

Thesbiteaterets eget nettsted finner du på thesbi.no

wpe9d9814d 06

 

«Lattergal er navnet på revyensemblet til oss fire gutta, det må være klart. I mindre sammenheng har vi kalt oss Bøyesen Brothers & The Fat Men (Ole var tjukkere før). Hoys har vi aldri kalt oss, men andre gjør det. Ordet dukket opp allerede i vår aller første revy i 1988. I en sketsj med Ole-Kristian og Tom brukte sistnevnte ordet Hoys. Hva det betyr? Det betyr Hei. Det er faktisk Lattergals måte å si hei på. Uttalelsen er håjs, og man kan også si Hoys'ern.»

Lattergals nettsted finner du på hoys.no